Kako funkcioniše

Solarni sistem solarne energije povezan na mrežu generiše električnu energiju iz svetlosti pomoću solarnih panela, postavljenih na vašem krovu ili na odgovarajućoj lokaciji. Inverter za povezivanje na mrežu pretvara solarnu jednosmernu energiju u naizmeničnu struju koja se koristi u kućama i preduzećima. Proizvedena električna energija se troši na vaše dnevne potrebe i svaki višak energije se automatski izvozi (prodaje nazad) vašem dobavljaču električne energije.

Ako vam je potrebno više električne energije nego što je proizvedeno u vašem sistemu tokom dana, to se isporučuje iz vaše nacionalne mreže. Ovaj proces je potpuno automatizovan i naši merači energije vam pokazuju tačno koliko proizvodite i trošite u svom domu ili poslu. Ako vaš sistem generiše više energije nego što koristite, to se automatski šalje vašem prodavcu električne energije, koji će to kompenzirati u odnosu na ono što crpite od njih. Postavljanje solarnog sistema u postojeći dom je lakše i jeftinije nego u novogradnji.

Obično je potrebno manje od jednog dana za instalaciju, a uštede počinju od prvog dana. To će dodati vrednost vašem domu, a većina banaka se odriče svih hipotekarnih naknada kako bi dodala solarnu energiju vašem postojećem kreditu.

Naša preporuka je da potrošite što je više moguće sopstvene snage za najbolji povrat ulaganja. Možemo preporučiti tehnologiju kontrole opterećenja za slanje viška energije tamo gde je generalno veća potreba, kao što je vaš cilindar tople vode, pumpa za bazen ili grejanje u banji. Svi naši sistemi koriste komponente najnovijeg kvaliteta i svi su spremni za baterije, tako da možemo dodati skladište energije u bilo kojoj fazi.

Solarni sistem povezan na mrežu ima malo pokretnih delova i zahteva minimalno održavanje. Ne prave buku i ne stvaraju zagađenje.

Hibridni ili baterijski sistem za skladištenje

Hibridni solarni sistem je mrežni solarni sistem sa baterijom. Glavni princip funkcioniše isto kao i mrežna veza, gde direktno koristite solarnu energiju, ali se vaša baterija puni viškom (izvozne) energije i prazni kada potražnja vašeg doma premaši vašu solarnu proizvodnju i noću. Veličina hibridne baterije nije kritična kao van mreže, svaki nedostatak se nadoknađuje iz mreže, ali mi ćemo izračunati vaše noćno opterećenje da bismo preporučili optimalan sistem za vašu instalaciju.

Optimalni sistem će vas provesti kroz noć u zimskim mesecima. Proširenje baterije je jednostavno i isplativo za dobro dizajniran hibridni sistem. Ne obezbeđuju svi hibridni sistemi struju tokom nestanka struje i to će povećati troškove.

Pozovite nas ili rezervišite intervju da bismo utvrdili najbolje rešenje za vaš životni stil. Šta podrazumevamo pod spremnošću baterije? Sistem baterija vam omogućava da skladištite višak energije proizveden u sunčanim satima za upotrebu kada nije sunčano ili tokom noći.

Svi naši kvalitetni solarni sistemi imaju mogućnost dodavanja baterija u bilo kojoj fazi kako biste bili sigurni u budućnost. Postoje različita rešenja za skladištenje baterija pa ćemo vam pomoći da odredite koje će najbolje odgovarati vašim potrebama   Baterija nije jedini oblik skladištenja energije koji ugrađujemo; sa električnim bojlerom za toplu vodu, možemo da instaliramo regulator opterećenja tople vode koji može da preusmeri višak proizvodnje u vaš cilindar da bi se uskladištio kao topla voda.

Kvalitetan kontroler opterećenja može smanjiti snagu koja se vraća u mrežu do 75 procenata. To znači da maksimalno koristite sopstvenu energiju koju generiše solarna energija.